2007-04-17

Karnabahar Çorbası

Karnabahar çorbası

1.Karnıbaharı yıka ve haşla.
2.Haşlandıktan sonra bir miktar kendi suyu ile beraber blender e koy. Karıştır.
3.Bu püreyi tekrar tencereye koy, biraz su ekle, 2 kaşık mısır unu nişastası, biraz krema ve bitkisel bulyon kat.
4. Baharat ekle: Curry.
Blender (karıştırıcı) a koymadan evvel krema
(duruma göre krema, sauerrahm, mascarpone veya creme chantilly)
konursa daha iyi oluyor.


Bu kremalı sebze çorbası benim gerçekten Viyana da öğrendiğim birşey ve pek hoşuma gidiyor. Çünkü değişik geliyor ve kolay. Çeşitli versiyonları mümkün, mesela kabak çorbası. Biraz değişik bu verdiğim tariften ama prensip olarak hep aynı; sebzeleri püre yapıp, içmek. Normalde akla gelecek birşey değil ama hoş oluyor ve isteğe göre içine başka şeyler de katılabilir.
Brokoli çorbası yine aynen bu şekilde yapılabilir. (Bal kabağı ve havucun da çorbası olabileceğini gördüm ama benim pek hoşuma gitmedi.)

Cauliflower Soup

Just boil the cauliflower!
Get some cream from Super Market!
Give the cream, curry and ginger into the soup, you have made with blender after u have boiled it...

Use italian persily for decoration.

Hiç yorum yok: