2007-03-05

BM in Tarım Örgütü

Yukarıda linki verilen örgüt Birleşmiş Milletlerin Tarım Örgütü. Çin zirvede iken, Türkiye düşüşte imiş. Bu zaten biliniyordu.
Bu arada Birleşmiş Milletlerin ünvanı gün geçtikçe kötüleşiyor. Batı da gayet ciddi anti BM kampanyası varken kuzuların sessizliğini pek seven canım ülkem başındaki gringo (İspanyolca da 'Amerikalı' dalga geçen bir manada) çoban ile giderek daha iyi güdülerek ilerliyor. Ocak ayı ekonomik sayıları başka ülkelerde açıklansa hükümet istifa eder, bu ülkede seçim hazırlığı yapılıyor. Konu ne? Konu tarım. Türkiye de tarım sektörü giderek küçülüyor, en çok büyüme gösteren sektör inşaat sektörü imiş. Maganda sektörü büyüyor, çiftçi eziliyor.
Efenim abartıyor muyum? Evet, başka türlü anlaşılmayacağımdan korkuyorum.
Şimdi diyecekler ki tarım sektörünün küçülmesi o ülkenin sanayileştiğini gösterir. Türkiye de sanayileşip 'muassır medeniyet' seviyesine ulaşmak isteyen bir ülke ya (burda 'düüüt' sesi koymayı çok isterdim), hani işte o bakımdan... 'Düüüt!!
Hep sorarlar Türkiye deki tarım oranı kaç diye. Yüzde 30 diyince rahatlar bazıları. 'Eee canım Türkiye de gelişmiş bir ülke imiş. Biz tarım oranını daha fazla zannediyorduk.' diyenleri duydum Avrupa da. 'Düüüt!'
Avrupa nın ne dediği hiç önemli değil. Türkiye kendini A.B. ve A.B.D. ile karşılaştırarak durmadan ne kadar kaz kafalılar tarafından yönetildiğini belli ediyor zaten dosta, düşmana... Yapılan karşılaştırmalar manasız!
Aklım almıyor durmadan bu 5 kilo portakal ile 3 kilo devekuşu toplama mantığını...
Çin dev adımlar ile büyüyor. Tarım da buna dahil. Brezilya da da tarım önemli. Türkiye ise heder oldu gitti. Niye?
Türkler para gelsin diye herşeyi yapar, herşeylerini satarlar. Hiç sorun değil. Eski gringo memuru paşanızın ne kadar zeki ve vizyon sahibi olduğunu gördünüz. Gerçekten benim gibiler mecliste olsaydı Türkiye de Evren in yargılanması ve hapse girmesi gerekirdi. Öcalan ile aynı koğuş fikri bence hiç fena değil. Orda dertleşirlerdi hem bol bol. Zaten Öcalan ı da bize Amerika vermemiş miydi?
Anla ey halk kimler tarafından yönetiliyorsun!
Aklıma yine son günlerde ruh sağlığım açısından bastırmaya çalıştığım Fox TV gerçeği geldi. Fox TV Avrupa da adı çıkmış, seçimlerde Bush u desteklemiş, son derece populist ve ırkçı bir kanaldır. Istanbul da kutlanarak karşılandı. İnanamıyorum. Dünyanın en aptal, en köle, en gurursuz, en dalkavuk burjuvazisi olarak tarihe geçeceksiniz. Şimdiden sevinin !

Hiç yorum yok: