2007-03-03

Zimbabve Altın Elmas



Zimbabwe diamond 'smuggler' held

A senior member of Zimbabwe's ruling party has been arrested at Harare airport for allegedly trying to smuggle diamonds out of the country.
William Nhara, a Zanu-PF party spokesman for Harare province, was arrested on Thursday, police said.

He is alleged to have tried to bribe the police officer who arrested him.

Zimbabwe's economy has collapsed in recent years and the country is said to be losing millions via the illegal smuggling of its mineral wealth.

Last weekend a magistrate was arrested for allegedly prospecting for gold without a permit.

The government has launched a crackdown on illegal mining, arresting more than 30,000 people since November, according to Zimbabwe's Herald newspaper.

Story from BBC NEWS:
http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/2/hi/africa/6415383.stm

Published: 2007/03/03 14:36:07 GMT

© BBC MMVII

Yukarıda BBC den alınma haber ve link var Zimbabve hakkında. Yine BBC de bütün Afrika nın ancak İsviçre kadar ürettiğini okudum. Gerçi bu 'ancak' lafı ne kadar manalı bilmiyorum. Çünkü İsviçre dünyanın en zengin 10 ülkesi arasında bildiğim kadar ile. Keşke Afrika birleşik bir politik güç olsaydı. Her şeye rağmen şimdikinden daha iyi olacağı kesin.
Tabii İsvçre kadar küçük olmadıkları için adam başı düşen para İsviçre deki kadar olmazdı ama şu andaki hallerinden daha iyi olurdu.
'İnsanlık' savaş yerine paylaşıp büyümeyi yeni öğreniyor. Enteresan olan kendi aralarında en çok savaşmış olanların bunu uygulaması. Avrupa Birliği böyle bir vizyonun ürünü.
Düşünmek yazmaktan çok daha hızlı olan bir olay. Ömür boyu bu problemi aşamadım. Soyut ve somut problemi bu yine... Soyut daha hızlı somuttan...
Geçenlerde çanta almak için dolaşırken nerdeyse bütün çantaların pvc olduğunu ve 'made in china' etiketine sahip olduklarını gördüm. İthal bu ülkede bazılarının, hatta nerdeyse herkesin, hoşuna gidiyor. Hammadde ile kimse ilgilenmiyor... Deri daha kaliteli bir hammaddedir pvc den. PVC
petrol artığından yapılıyor bildiğim kadarı ile. Yani siz (herşeyden habersiz piyasadan bir çanta alanlar) de Irak taki savaşın bir parçası oluyorsunuz böylelikle... Bu kadar çabuk ve bu kadar masum işte şimdiki savaşlar... Ruhunuz bile duymuyor... Canınız acımıyor.
Yine aynı yazıda Afrika da bulunan altın ve elmasın para etmediği ama plastik ürünlerin para ettiği yazılı idi. Bu da bence ilginç. Hani masallar vardır, akıl olmayınca hiçbir şey fayda etmez diye... Bu hikaye de bana bu masalları hatırlattı...

Hiç yorum yok: